Händelserik dag!

Det började med att jag var barnvakt åt Aurora, och hon visade mig sina leksaker hehe=) och vi (hon) lekte med barbiedockor=).
Och snälla Maria (Auroras mamma) frågade om jag ville ha pengar för att jag var barnvakt eller om jag ville ha piercing (till navlen) och det var så klart jag ville (har ju velat ha nya nu as länge) =) så dom plockade på mig en massa och jag fick beslut ångest så jag fick alla som jag tyckte var fina =).

Sedan kom Simon hem (Auroras pappa) och vi 3 åkte till macken (Aurora oc jag gick faft Simon åkte bil för han hade skatat hela dagen så han hade ont i benen) och där åt vi mat och sedan så åkte Aurora och Simon hem.

Jag var kvar på macken med Jesper och shit vad tiden gick fort när vi var där, men vi gjorde nytta oxå hehe=) Jesper diskade mot betaling Jessica sa -jesper vill du diska? 
                               -Jag? diska? säger Jesper
                              -ja du ska diska, om du vill? säger Jessica
                             -ja visst säger Jesper            
                      -Ska du ha 30 kronor eller 20 kronor? säger Jessica
                           -jag tar 30 kronor säger Jesper
               och så visade Jessica disken och jesper ångrade sig och sa           
                       -nää jag ska ha 50 kronor om jag ska göra detta. säger jesper
                        -Okej sa Jessica 
                                 Och så skakade dom hand på det, hehe.     
och jag vek pizzakartonger fick 1 krona styck och veck 46 stycken så fick 46 kronor hehe men gjorde att inte för pengarna, ville bara vara snäll=). 


Bild på piercingarna jag fick;)

Aurora hjälper mig att hålla upp tröjan när jag ska ta kort på en av mina nya piercingar=)

Aurora blev lite ivägen när jag skulle ta kort, men vad gör det när man är så söt=)

En rolig bild på mig och Aurora=)

Jesper diskar=)

& han diskar fortfarande=)

Visst är han duktig=)

                                           


Orka bry sig mer!

Orka bry sig om allt jävla tjaffs och alla rykten som sprids, men en sak, jag hatar folk som ljuger och hittar på en egen historia och inget av att är sant! Det bästa är att prata som vuxna männsikor, det är grymt barnsligt att inte våga ta något öga mot öga!

Shit vad mycket det har hänt dom här senaste helgerna, orkar fan inte med detta snart (alltså allt skit som händer)!
Snälla prata istället annars löser det sig aldrig och att smita ifrån allt är det verkligen en bra lösning?
Men jaja jag skiter i att i alla fall, gör som ni vill!



Jesper vilken humor du har!

Vad roligt man kan ha då=) och vad gömmer sig under Jesper?



Jo en gymnastikboll ;) hehe

Barn kan ju roa sig med allting=).

Ahh nu får man då skynda sig och slänga på sig lite kläder och fixa iåning sig för klockan 13.45 ska jag vara barnvakt åt Aurora=). Kram


Jesper!



Förut idag så gick mamma & pappa och jag till pizzerian och pratade med Maria & Jessica och hade allmänt trevligt=). Och får ju inte glömma Jepser och Jimmy var där oxå och Jesper ville ha pommes så klart, så det fick han och sedan när vi skulle gå hem (och följa Jesper hem) så bestämmde sig busungen för att han ville sova hos oss så han fick låna vår telefon, och ringa hem till sin mamma och fråga och ja visst fick han det, så nu sitter Jesper bredvid mig och läser mitt inlägg haha=).

Snart blir det väll att gå upp på rummet och stänga på en film och smaska chips, så god natt.
Kramar Nettan!


Efterlängtade helg!

Ja äntligen helg=), men så grymt länge har faktist inte denna veckan varit tycker tiden går så himla fort, men ändå och som sagt skönt med helg=).

Som jag skrev innan, idag har jag städat och blev riktigt nöjd (men så stökigt var det inte men ändå det är alltid roligt att ha det fint). Men jag har s¨åklart varit i skolan dag oxå fast slutade väldigt tidigt 11.30 och hade bara 4 lektioner (fast det är bara bra att sluta tidigt) sedan när sista lektionen var slut (matten) så stod mamma och väntade på mig utanför matsalen typ=).

Igår kännde jag bara att jag hade lust att fotta mig själv lite (som knappt aldrig händer) så det blev så;) och inte en bild utan typ 30 hehe kommer att lägga upp några av bilderna sedan oxå=).

Idag så blir det kasslergratäng och sallad mums och idag är det mamma som lagar mat och pappa kommer hem typ vid halv 5 - kvart i 5 =).  Och höll på att glömma kanske ska bror min Marcus oxå äta här=) .

Just det när mamma hade hämtat mig från skolan så åkte vi till en skoaffär och mamma hade lagt undan en sko till mig, som jag skulle kolla om jag ville ha den och testa och såklart ville jag det, dom var jätte fina tack mamma=) Kram Nettan

Min nya och snygga sko=)

En av alla mina bilder på mig sjäv=)

Och en till, tyckte dessa bilder blev ganska bra faktist=)



Städa!





Städa,städa,städa men nu är det äntligen klart=) och snyggt blev det med eller hur?;) Jag kan om jag bara vill hehe =)



Torsdag!

Shit vad ont i huvudet man kan ha då, nyss så blev det en smoothie fast idag blev det med exotiska frukter istället för jordgubbar & blåbär (måste ju variera lite) fast det var lika gott det och nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem (hon har varit i Kalmar på kurs) så att vi (hon) kan laga mat sedan och lite sådant och just det höll på at glömma pappa, han kommer ju oxå hem hehe =).

Idag blir det fortsättning på boken "I taket lyser stjärnorna" läste lite påvägen hem från skolan idag (på bussen) så måste fortsätta snart för den är så bra =), sedan blir det oxå läxor i stora lass haha nää vi har faktist inte så mycket läxor i vår klass 9c =).

Föresten Johan grattis till din lillebror som kom typ förrförra helgen och som nyss fick namnet Benjamin, välkommen till världen Benjamin!
Kramar Nettan!


Emma & jag =) Kram


Skoj med Emma & Hilma

I kväll så gick jag till Emma & Hilma mina gullungar=), och först gick jag & Hilma till macken och köpte godis och kaffe och Hilma fick en bit pizza av Maria=) och Hilma pilma hälsade på Jesper (min kusin som är 10 år tror jag) & det tyckte Hilma var roligt sedan gick vi hem och Hilma babblade om allt och vad hon hade gjort på dagis idag hihi=). (Emma ringde till mej när jag var på macken och sa att hon ville ha smågodis, och det tyckte hon var jätte roligt att ringa till mig asså) så när jag kom "hem" så var Emma jätte glad för att jag hade med en påse godis till henne och sa att Hilma och jag var duktiga som hade varit på macken hehe fråga mig inte varför=). Sedan blev Emma och jag sugna på att fotta, så det blev så, så sedan när vi var klara och jag kollade på kameran så stod det "bilder 52 stycken" snacka om mycket=).


Emma & Hilma lika glada och söta som vanligt=)


Sedan blev Hilma ledsen och tvär (vet inte varför antagligen sa Emma något)


Så jag bar upp Hilma så hon fick massor av pussar & kramar så hon blev glad=)


Så Emma blev avis och fick oxå komma upp & pussas & kramas=) hihi
Men ska sova nu Kram Nett=)


I taket lyser stjärnorna

I taket lyser stjärnorna

"Sakke är så jävla jävla jävla snygg där han står med det svarta håret och luvtröjan." Det tycker Jenna. På hemliga lappar skriver hon "Sakke Sakke Sakke". Men hon skriver också: "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig." Den lappen fäster hon under en av stjärnorna som lyser i taket över sängen. Jenna Wilson är tretton år och hennes mamma håller på att dö i cancer. "I taket lyser stjärnorna" är en väldigt bra bok om döden, om snygga Ullis-Knullis med de stora tuttarna, om riktiga kompisar och om att älska någon så mycket att det gör ont. Författaren Johanna Thydell är 23 år och förlorade själv sin mamma när hon var tonåring.

Lånade denna boken idag och den är grymt bra =) har redan kommit jätte långt i boken (har läst på rasterna och på bussen hem, så bra var den) jag rekomenderar denna boken så LÄS DENNA NU =) hehe.

Det började med att Jessica en som jobbar på pizzan sa att jag skulle låna denna boken för den är grymt bra (för hon har läst min novell och tyckte den var grymt bra och rekomenderade denna boken då) och en/två vecka/veckor senare så läser vi i tidningen att boken "I taket lyser stjärnorna" snart kommer på bio så den måste jag bara se=) men boken först för böckerna brukar oftast vara bättre (det blir ju inte exakt samma  i filmen som i en bok) man får ju reda på mer i boken =) och så är det roligt att läsa. Kram



Kram Hilma

Får en kram av Hilma=)


& kram på dej oxå Hilma=)<3


Det vackraste jag vet


DET VACKRASTE

Det vackraste jag vet
är att se dej när du sover
där råder stilla frid
och jag glömmer både rum och tid

Du ligger här bredvid
och jag känner hur du andas
att älskas utav dej
är det vackraste för mej

Så sagolikt det är
att se morgondimman lätta
när mörkret sakta flyr
och att se hur dagen åter gryr

En kylig morgonbris
sakta sveper genom rummet
jag kryper tätt intill
lycklig för att du finns till

Stunder av stillhet
ett ögonblick av ro ibland
stunder av lycka
att bara ha varann

Det är en rikedom
att få älska och att älskas
vår kärleks varsamhet
är det vackraste jag vet

Det vackraste som finns
är att vara någon nära
när månen lyser klart
över skog och mark, så underbart

Du ligger här bredvid...

Stunder av stillhet...

Det är en rikedom
att få älska och att älskas
vår kärleks ärlighet
är det vackraste jag vet

Du ligger här bredvid...



Nyttigt & gott med smoothie


yoghurt & blåbär och jordgubbar i mixern=)

Så ta dah så blev det en mumsig smoothie=)

Har tagit minst en smoothie om dagen nu sedan i söndags ( det är ju inte så länge sedan då, men ändå) hihi=)

Tog nyss en varm och skön dusch och sedan blir det att kanske hälsa på Emma & Hilma Roos och såklart läsa inför provet på Fredag=) Kram Nett


Hälla upp ett bad

Smoothie och smörgås sitter aldig fel, mums med jordgubbs smoothie oxå=).
 Ahh idag blir det att läsa på ett prov som man har till på Fredag "Historia prov" om andra världskriget, så nu håller jag på att fylla upp ett bad  och sedan ska jag sitta och läsa på provet i ett varmt & skönt bad=) det låter ju inte heller helt fel;). Kram på er!



BINGO

Roligt med Bingo! =)

Bingo =)

Ibland får man ju vara lite ego oxå:)

Har inte så många bilder på mig på bloggen så nu fick det bli lite så;)


nyttigt

Ibland måste man ju vara lite nyttig oxå så jag & mamma bestämmde oss för att göra smoothie, så gick till affären och handlade mat vi skulle ha idag och såklart saker till smoothien som tillexempel kiwi, hallon, blåbär och avokado.
Det fick bli en "Kiwikick" smoothiesen hette så (vi kollade i en mattidning och hittade massa goda smoothies) så till den behövde man 5 dl äppeljuice och 2 avokado och 4 kiwi och sen ner i mixern och thada så blev det en jätte god och nyttig smoothie.

Ta det lungt och läsa tidningar som tillexempel "Aftonbladet" och "Söndag" sedan blir det att kanske åka på "Bingo" det kan faktist vara ganska kul att sitta och ta det lungt och spela bingo =).


Min nyttiga och goda smoothie=)

Slappa med ett par tidningar=) Kram


Fin besök

Nyss fick man fin besök av min kompis Elin och hennes kille Fred som skulle låna en film av mej, för macken hade redan stängt så det var ju bra att jag har filmer då ;) hehe.
Det fick bli "The holiday" för deras del, älskar den filmen den är så fin och bra asså går inte att förklara i love the holiday.
Kramar Nettan!


Elin and Fred is the world's cutest couple




Körslaget

Tv-tittande blir det allt på helgerna när man är hemma och nu är det körslaget på tv 4, alla är riktigt duktiga men såklart har man ju favoritermen nu är det ju bara Erik, Hanna och Magnus kvar och jag tycker nog att Magnus ska vinna han passar in i körslaget=).


Vem tycker du ska vinna?? =)


Lördag!

Inte så specielt mycket bloggande idag men jag har faktist en ursäkt, jag har jobbat idag i 6 timmar så är jätte trött nu vill bara gå och lägga mig i min säng och kolla på en film=).

Min dag började med att gå upp ur sängen (som var riktigt svårt för att jag var trött) sedan tog jag en lång och skön dusch och en snabb frukost och sedan bar det av till pizzeran och jobba, stresigt men rikigt roligt jag har gjort allt ifrån baguetter
till att stå i kassan sedan har jag oxå stekt hamburgare och gjort min egna glutenfria pizza en specialare ;) ost,skinka,fläskfilé och bearnaisesås=) Mums.
Sedan kom fin besök hihi min sötunge Hilma såklart och gulliga Emma=) och som alltid var dom gulliga och glada och såklart busiga=).


Min pingla älskar glass =)

I stora lass=)

Och att leka kurragömma är nte heller helt fel=)


finns spöken?

Finns spöken? allt så jag vet inte direkt vad jag ska tro men spöken är ju inte direkt något jag tror på men det vad riktigt läskigt hemma hos mig igår.
 
Igår så sa jag till pappa att ta upp min mobil när han ändås skulle upp sedan men det tog sin tid och jag hann att somna så pappa gick ner med telefonen sen igen för att jag redan sov, mamma och pappa skulle precis gå och lägga sig och sen ringer pappas telefon och det står "nettan ringer" men min mobil låg nere och alla var uppe (mamma, pappa & jag) och pappa blev riktigt rädd men tillslut gick han ner ändå och kollade varför det ringde fast jag sov och mobilen låg ensam nere på bänken, pappa tog  min mobil och la den bredvid mammas och pappas säng uppe och mamma och pappa gick och la sig men vaknar sedan av att det ringer i pappas telefon igen "nettan ringer" stod det igen.  Snacka om läskigt =).

Imorse när jag vaknade fixade jag iårdning mig och åt frukost och mamma och jag pratade om detta som hade hänt inatt, och sedan går vi ut i hallen för mamma ska gå ut med hunden då ligger kattens halsband jätte fint och öppet på golvet, hur hade han lyckats få av sig det? vi kan säga att det inte är något lätt knäppe på katthalsbandet ;) jaja men alla vet ju att allt detta som hände har ju en naturlig förklaring.


Motion

Om förhållandet mellan motion och hälsa sitter jag och håller på och skriver nu på datan som ska vara inlämnat till skolan på måndag, riktigt svårt att komma på en hel A4-sida med motion och hälsa vet inte riktigt vad jag ska skriva men har betsämt att jag ska bli klar idag för det är ju inte sådär jätte roligt att sitta med att på helgen =).

Mörkt hela dagen lång= trötthet= sant i alla fall på dom flesta och mig,  inte bra det så därför har jag en anledning att längta till sommaren=) Kram
Motion Yoga
Konsten att röra på sig=)



Ge en kram

Kollade in hennes blogg eller bok som det står  och gud vad fin den är, när jag hade kollat en liten stund började tårarna att falla mot min kind, så starkt och så vackert skrivet & gud så hemskt att vara med om detta som har hänt.
Jessica Olveby jag tänder ett ljus för dej och blundar en stund.

Ta vara på alla era nära och kära för ingen vill ju att något ska hända dom, krama om dina barn, syskon, föräldrar och vänner med mera släpp allt ett tag och ge varandra en kram!

http://www.lisa.dinstudio.se/         


God natt

En kopp örtte går alltid ner=) och nu oxå när man har nt i halsen =/.

Och detta blir det sista inlägget idag God natt på er alla nu ska man bara då dricka upp sitt te och sen slänga sig i säng Massa kramar på er =)

Sitt namn på muggen med;)


Slö dag

Har inte skrivit något idag men seriöst kommer inte på något att skriva om =).

MIn dag har varit bra har varit i skolan som vanligt och slutade ganska tidigt idag 14.20 och har haft massa roligt i skolan fast dom två sista lektiornerna ville jag bara DÖ hade grymt ont i huvudet så att det känndes som att hela huvudet skulle sprängas i luften men nu känns det mycket bättre=) och min gulliga och snälla pappa hämtade mig från skolan idag så att jag slapp vänta på den sega bussen som aldrig kommer, så när jag gick ut stod pappa så fint pakerat vid matsalen och väntade på mig =).
Sedan svängde vi in vid  konsum och handlade mat som vi skulle ha idag och lite andra prylar=).

Dagens mat blev pyttipanna & ägg, riktigt gott faktist =).
Emma Felicia Marie Roos saknar dej grymt gumman så får bli att hälsa på dej någon dag nu i veckan =).
Hilma Anna Marie Roos samma sak med dej min älskade sötnos=).



Fick bli en bild på Emma & Hilma när dom är ute & går och en underbart vacker bild på Hilma tagen av mig =)



Filmkväll

Filmkväll med en härlig komedi och ett glas bubblande vatten och såklart en påse smågodis =)



Innan filmen så kollar man ju såklart på Barack Obama på teven 

I dag svors Barack Obama in som USA:s nye president. DN.se rapporterar direkt under hela dagen.    

19.04 Obama undertecknar nomineringarna till kabinetten i sin första officiella handling som USA:s president.

18.43 Folkmassan börjar så sakteliga att lösas upp. Några upprymda människor halkar runt på den damm som frusit till is framför Capitolium. Kvicksilvret visar minus två grader i huvudstaden.

Närmast ska Barack Obama eskortera George W och Laura Bush till sin helikopter. Därefter väntar lunch och sedan den stora paraden från Capitolium till Vita huset, längs Pennsylvania Avenue.

18.38 Ceremonin närmar sig slutet och The United States Navy Band "Sea Chanters" sjunger nationalsången "The Star-Spangled Banner".

18.31 Pastor Joseph Lowery läser välsignelsen.

18.28 Poesi av Elisabeth Alexander.

18.26 Obama avslutar sitt cirka 18 minuter långa tal med orden "God Bless You, and God Bless America". Folkmassan jublar.

18.18 Barack Obama fastslår att USA är ett land med invånare av alla religioner. Han vänder sig direkt till den muslimska världen och välkomnar ett vänskapligt och fredligt samarbete i framtiden.

Läs delar ur Barack Obamas installationstal och i sin helhet på engelska.

18.08 Dags för det emotsedda installationstalet. DN:s ledarskribent Peter Wolodarski tror att han kommer dämpa förväntningarna.

Barack Obama säger att "tiden för rättvisa och frihet är inne". Utmaningarna är många, men de ska övervinnas, lovar han folket som under andäktig tystnad lyssnar till honom.

18.06 Obama tar emot folkets jubel. I bakgrunden dundrar en kanonsalut.

18.05 Barack Obama svär presidenteden, med sin högra hans lyft vid sidan av bröstet.

18.00 Över National Mall hörs tonerna av kompositören John Williams. Stycket framförs av bland andra violinisten Itzhak Perlman och cellisten Yo-Yo Ma.

Barack Obama är nu officiellt USA:s president, trots att han inte svurit eden ännu.

17.57 Vicepresident Joe Biden svärs in av högsta domstolens John Paul Stevens.

17.53 Aretha Franklin sjunger "My country, Tis of Thee". Det är en strålande vacker dag med blå himmel.

17.46 Senator Dianne Feinstein välkomnar nuvarande och blivande president och vice-president. Traditionsenligt avslutar hon med orden "God bless America".

Samtliga närvarande förenas i förbön under ledning av pastor Rick Warren. Frihet och rättvisa åt alla är ledorden.

17.44 Mina damer och herrar: Barack Obama kliver ut på podiet - med lugna, stadiga steg och en förväntansfull blick.

Publiken är alldeles till sig. Deras små USA-flaggor fladdrar likt sparvar som i flock lyfter från marken.

17.36 Sista halvtimmen som president för George W Bush, som nu vandrar ner för trappan. Till synes glad. Efter ceremonin lämnar han stan i helikopter tillsammans med sin fru.

17.32 Obama, Obama, Obama! I delar av publiken råder det närmast Beatles-hysteri.

Samtidigt går Michelle Obama nerför trappan till podiet. Tid för en ett porträtt av blivande studenthustrun? Läs DN:s artikel nu eller senare.

17.28 Souldrottningen Aretha Franklin anländer till ceremin, snart ska hon sjunga för presidenten och folket.

17.18 Bill och Hillary Clinton kliver ut på podiet. Han tidigare president och hon som hoppades bli USA:s nästa. Men väljarna ville annourlunda.

17.12 Publiken ombeds sitta ned. Nu väntar alla på att Barack Obama ska kliva ut i dagljuset framför kongressen. En dryg kvart återstår till ceremonin börjar.

17.05 Till tonerna från den amerikanska marinkårens orkester vandrar högsta domstolens domare in till platserna kring podiet vid Capitolium.

16.59 Febril aktivitet råder sannolikt inne i Vita huset, som snart är familjen Obamas hem. Personalen, bestående av 93 personer, har nu runt sex timmar på sig att få i ordning hemmet som familjen Obama vill ha det, skriver BBC.

Gary J Walters har varit med om sex flyttar i Vita huset och beskriver de nu följande timmarna som "organiserat kaos". Vid elvatiden i kväll kommer paret Obama tillbaka och då ska jobbet vara klart.

16.48 Barack Obama och George W Bush kommer ut ur Vita huset. Mörka kostymer och svarta rockar är det som gäller. Dock har de valt olika färger på slipsen - Obama i vinröd och Bush i blå.

Nu åker de en kort tur upp till Capitolium.

16.45 Michelle Obama, ikädd en limegrön dress med silverinslag, lämnar Vita huset tillsammans med Laura Bush, i ljusblå kappa och sjal.

16.36 Tiden tickar och vid klockan 18.00 ska Barack Obama hålla sitt installationstal. Inspirationen har han hämtat från USA:s sextonde president Abraham Lincoln.

Under 220 år har en rad inspirerande tal hållits av presidenter. Sajten politico.com visar ett klipp med delarna av de mest minnesvärda på senare tid.

16.25 Guvernörer och senatorer tar plats på podiet framför Capitolium. En liten bit nedanför finns de allra finaste platserna som allmänheten kunnat komma åt. 5.000 biljettter sålde slut på mindre än en minut.

16.10 I väntan på kvällens höjdpunkt kan det vara på sin plats att lära sig mer om dagens huvudperson. Eller så kanske du redan vet allt om Barack Obama? Gör DN.se:s test!

16.08 Det finns fortfarande en chans att klämma in sig bland åskådarna som samlats vid National Mall. Men de tomma ytorna är få. Hur många svenskar som lyckats få en plats i solen är osäkert. De enda som är officiellt inbjuda till installationen är den svenske ambassadören i Washington Jonas Hafström och hans fru Eva.

16.03 Nu ska familjerna Obama och Bush dricka kaffe tillsammans innan de beger sig vidare till Capitolium och kongressbyggnaden.

15.53 Barack Obama är framme vid Vita huset. Den röda mattan är utrullad, men ännu dröjer det lite innan paret Obama kan se huset som sin bostad. Fortfarande är det den nuvarande presidenten George W Bush som är husets herre.

15.48 Barack och Michelle Obama kliver ut från St. Johns kyrka och sätter sig i Obamas svarta superlimousin, kallad The Beast. Fordonet ska så långt det är möjligt vara kassaskåpssäkert, med skottsäkra fönster och massiva dörrar. Den har till och med en sluten atmosfär som i ett flygplan som ska stå emot kemiska attacker.

15.26 Samtidigt som paret Obama deltar i gudstjänsten visas tevebilder på CNN och Sky News på de hundratusentals som samlats vid National Mall i väntan på Barack Obama.

Även DN:s korrespondent Erik Ohlsson rapporterar om en förväntansfull stämning i Washington.

14.51 Klockorna ringer för den privata gudstjänsten i St. Johns kyrka. Paret Obama klev hand i hand in i kyrkan alldeles nyss. Sedan tidigare är vicepresidenten Joe Biden och hans fru på plats.

14.47 Barack Obama och hans familj kommer ut från gästbostaden Blair house, som ligger på Pennsylvania Avenue vid National Mall.

Nu ska de vidare till St. Johns kyrka.

14.36 Den stundande presidentinstallationen blir ett praktkalas. Allt som allt beräknas notan landa på 160 miljoner dollar. Är du en av dem som inte kan vara med direkt så finns en rad möjligheter att se allting via nätet.

14.16 Ingen har väl missat att Barack Obama blir USA:s förste afro-amerikanska president. Och det är också något som syns i folkmassan som packas allt tätare ihop på området som kallas National Mall - mellan Capitolium och Lincoln Memorial, vid Washingtonmonumentet.

Från hela landet har människor rest till Washington DC för att närvara när Obama tar över. Enligt CNN beräknas upp emot två miljoner personer närvara.

14.00 Exakt fyra timmar återstår till det att Barack Obama svärs in av högsta domstolens chefsdomare John Roberts.

Förväntningarna på Obama är minst sagt stora. Frågan är om han kommer kunna leva upp till hjältestatusen? Se och hör vad USA-experten Jan Joel Andersson tror om detta.

13.55 Stämning är redan på topp. Luften är kall i huvudstaden, men det verkar inte folket bry sig om. Om inte vantar och mössor håller människorna varma gör säkerligen allt viftande med den amerikanska flaggan det. Området badar redan i de röd-blå-vita färgerna.

13.46 Tusentals människor har under natten strömmat in till området kring Capitolium och Vita huset.

Sammanlagt handlar det om en yta motsvarande 173 fotbollsplaner som ska fyllas. Blir det proppfullt kan runt tre miljoner människor se Obama tala på plats.

Tidigare publikrekord för presidentinstallationer har Lyndon B Johnson, som drog 1,2 miljoner åskådare 1965.

13.20 Barack Obamas stora dag börjar gry i USA:s huvudstad Washington DC. Lokal tid är nu 07.15. Om knappt fem timmar kommer Obama att sväras in som landets 44:e president.

Utanför kongressen Capitolium står rader av stolar som väntar på att så småningom fyllas med hundratusentals åskådare.

  Barack Obama
 


Spänning

spänningen fortsätter med "Andra avenyn" det måste man ju bara se=).

Vem är Silvias biologiska pappa?
Kommer Hamza tillbaks?
Hur går det med Kitty?
jag måste bara kolla och få svar på alla mina frågor=) Kram Nettan
Roxana i "andra avenyn"


service

idag när jag kom hem från skolan stod mamma och pappa i köket och dukade fram mat, inte direkt van att både mamma & pappa är hemma och maten står på bordet när jag kommer hem från skolan. Det var i alla fall riktigt gott =) ungsbakad torsk med hollandesås och rivna morötter mums =)


Ansiktsmask!

Mamma sa att jag skulle säga till om 10 minuter för då skulle hennes ansiktsmask vara klar och jag bara okej, och när jag hjälpt henne på med masken(var ingen vanlig kletig mask det var en färdig mask man skulle ta på i ansiktet)  sedan när den var på höll jag på att dö av skratt hihi förlåt mamma men du ser du missbildad ut med den i ansiktet :) hehe


Nää vad taskig jag är hon ser ju hemsk ut på bilden hehe :)
mamma i normala fall :)


Glutenintolerans!

http://www.glutiz.blogg.se/ ? varför heter jag så?  Det är faktist inte jag som har kommit på namnet Glutiz att jag ska heta det asså men jag tror http://kristinaroos.blogspot.com valde att min blogg skulle heta det för att jag är gluten.

Glutenintolerans,Celiaki, innebär att man inte tål proteinet i gluten som finns i vete, råg och kort, men inte i havre (ska man kunna äta havre ska det vara rent havre där det inte har såtts något annat på 3 år tror jag det är). Gluten skadar tarmluddet i tarmens slemhinna hos den som har glutenintolerans. Tarmluddet har betydelse för att man ska kunna tillgodogöra sig näringen i maten på ett bra sätt. Tarmen blir till slut helt slät.   
Glutenintolerans är inte en allergi och ska därför inte förväxlas med veteallergi eller liknande.
Glutenintolerans varar hela livet, men besvären brukar gå över om man enbart äter mat utan gluten. Det är inte klarlagt varför vissa blir känsliga för gluten. Den viktigaste kända orsaken är ärftlighet.

Vid glutenintolerans minskar tarmluddet i höjd och tarmen blir sedan helt slät.


Vilken dag!

Det börjar med att man försover sig, och sedan så slänger jag på mig kläder och kollar på klockan att jag har god tid på mig så när jag har fixat iåning mig och ska gå till bussen så kommer jag på att jag inte har min skåpsnyckel. Och är tvungen att leta efter den och när man äntligen hittar nycklen och är påväg till bussen, & väntar på att bilarna ska köra förbi så att jag kan gå över på andra sidan så kommer det en lastbil i fullfart och skvätter upp snöblask blandat med en massa grus på hela mig, snacka om att jag vända hemmåt igen skit tjurig. Efter att ha slängt av mig dom blöta kläderna och bytt om till ett par torrare, så skjutsar mamma iväg mig till skolan. Allt verkade vara över nu med min otursdag men nej inte det för sen sätter det igång värsta mensverkan så att man håller på att dö så efter att ha stått ut med det, så kom mamma och hämtade mig vid lunchen. Det fick bli att ta "Pronaxen" som vi köpte på apoteket och bara ta att lungt. Kram

En busig bild på ett par busiga tjejer :)


Pizza ätande!

Igår gick Hilma och jag och åt pizza på pizzerian :) massa mums med hjärtanpizza:). Måste bara skriva en sak som jag blev väldigt sur över igår när Hilma och jag satt på pizzerian, det va en tant som satt och kollade typ på oss hela tiden när jag pratade och gullade med Hilma och tog en massa kort på henne, sen plötsligt frågade hon hur gammal Hilma var och jag svarade 2 år sedan sa tanten men det är väll inte din unge? jag bara nää det är det inte (och tänkte typ nää men det är min sötnos) och så svarar tanten åhh tack och lov och sen gick hon, igentligen skulle jag ha sagt och vad menar du med det? Mamma är ingen ålder och inte heller något man bara blir det finns mammor som är 15 och är mycket bättre än dom som tillexempel är 32!






Sen var Hilma mätt & go. Kram


Let´s dance

God dag alla, är nu på mammas jobb på datan och sitter och kollar runt bättre det för när jag skulle komma och hälsa på mamma bara strömmade det in med folk som stressade och hadde sig så lilla lugna jag gick och satt mig vid datan (det var mycket bättre) hihi:).

har funderat ska man hälsa på kidsen? eller inte?? det blir nog så för har riktigt tråkigt och är trött som vet inte vad (vissa blir tröttare av barn men inte jag då har man ju något att göra, men jag kommer att bli sen när jag går hem) hihi.

Vem tycker ni ska vinna let´s dance? själv tycker jag att Laila Bagge är grym på dansgolvet :) Kram


Let´s dance gänget :)


lek & lär

Som sagt slutade tidigt från skolan idag, riktigt ovanligt :).

Hälsade på mina gullungar Emma & Hilma igår och vi lekte affär hihi nää jag kollade mäst på när dom lekte:) (det tråkiga var att jag glömde kameran så det blev inga bilder där, men det ska jag nog fixa antingen idag eller någon annan dag). Läsa bok eller i rätta sagt jämföra bilder tillexempel lång eler kort smal eller tjock hihi:) Emma var jätte duktig på att jämföra bilderna i boken så klappa händerna för Emma:) "klappar för fullt" hihi. Och när jag skulle gå hem så blev det så klart sura miner och jag fick tjata till mig kramar från barnen :) (när dom inte ville att jag ska gå hem så säger dom helst inte hej då) hihi men va gjorde det fick massor av pussar och kramar av tjejerna under tiden jag var där:).

Nu ska man då gå och jag lovar jag ska ta med mig kameran nu för jag kanske stöter på Emma & Hilma eller Theodor och Zhafira :) Kram


Min sötaste Hilma:)



Min novell

LÄS MIN NOVELL  http://kapitel1.se/nett/mellan-drom-och-verklighet 

Tack:)



lite smått & gott

Skola idag med jag brukar tycka att torsdagar inte är helt fel i skolan för vi slutar tidigt och bara bra saker, fast idag har jag tyckt att allt har gått hur segt som helst men nu är man i alla fall hemma från skolan :) slutade 13.35 :) och imorgon blir det ännu bättre 11.35 och har bara 4 lektioner imorgon:).

Igår var jag ju då på "sminkparty" som jag skrev, det var jätte roligt först fick man någon kräm man skulle smörja in händerna med och sen en annan kräm som känndes som att det var stenar eller något liknande i, den satt man och smörjde in på händerna ett tag och sen gick vi och tvättade bort det, och snacka om nya händer efter det. Händerna blev som "mamma händer"/ "bebis händer" och efter det så fick vi tvätta oss rent i ansiktet med något ansiktsvatten och sen fick vi något som vi skulle smörja hela ansiktet med som skulle ta bort "smuts" och döda celler i ansiktet och göra ansiktet rent & fint, och sedan tvätta bort det med vatten. Äntligen kom vi till det roliga hehe att sminka oss själva, först fick vi varsen foundation (som pasade var och en) som vi smetade ut i hela ansiktet och sen blev det mascara och rouge, jag blev riktigt nöjd med min spegelbild sen när vi var klara (ville typ bara stå i speglen och kolla lite längre på sig själv hihi) så det fick bli att köpa den där foundation som kostade 119 kronor och som täckte as bra och det syndes inte att man hade någon foundation (det ska ju inte synas) ansiktet blev helt perfekt, så den har jag haft på mig idag:) ( glömde kanske & skriva lite mer saker vi gjorde med ansiktet men ändå).

"Det havt dolda"  av Jonas gardell   följer den serien snacka om bra serie i like :) någon mer som följer den? på svt klockan 9 på torsdagar eller kan man ju se den på webben:)



Hilma den sötaste:)


Sminkparty

Jag känner mig fortfarande lite "krasslig" men idag blev det skola för mig och det var faktist ganska kul att prata osv för när jag va hemma så var det ju inte så många att snacka med hihi (var då ensam hemma). Idag snackade Jessica och jag förfullt om vilka affärer osv vi ska besöka när vi åker hela 9an till Stockholm :) det  ska bli roligt.

Ikväll blir det "sminkparty" eller vad man ska kalla det, fick reda på att jag skulle gå på detta går av mamma som sa -ahh men du & jag ska gå på det och jag bara -va?? men ja så är det hihi men när hon berättade om det så lät det ganska roligt ändå faktist vi ska sminka varandra eller var det var och sen ska en prata om smink och hudprodukter :) och en till posetiv sak var att min kompis Elin oxå skulle följa med sin mamma (då blir det lite roligare) hihi:).


Mitt badrum & jag hihi :) //Kram



saknar

Emma & Hilma håll i er snart kommer kanske "nett" och tar er hihi, nää men har inte sett dom små härliga "sakerna" typ sen förra tisdagen eller något sådant att jag har stått ut!!. Jag brukar inte klara typ en dag utan att träffa dom men ahh nu har man ju varit sjuk i några dagar men nu måste jag faktist träffa dom:). Och jag vet vad mina charmtroll kommer att säga eller i rätta sagt skrika "nett" "nett" "ja nett" hihi det är ju tur att någon blir glad när jag kommer i alla fall (det finns fler som blir det då men ändå) men inte lika mycket som dom:D. Och den här gången får dom oxå förberädda sig på lite "skrik" hihi inte direkt men ändå och massor av kramar och pussar av lilla mig:). Så nu måste jag ju hitta en bild på gullungarna bara för d (är på mammas jobb på den datan därför jag ska leta annars hemma har jag miljoner med kort på dom).


           En bild på Emma när hon var en liten tjej (hittade inga nyare kort på denna datan)

& en söt liten bebis Hilma :) (samma sak här fanns inga nyare) tänkte på en sak båda bilderna är ifrån julen:)


Andra avenyn

Fortfarande sjuk och jätte dålig och fick stanna hemma från skolan idag igen allt blir bara negativt när man är sjuk det var tur då att jag kom på att "Andra avenyn" börjar ju idag igen efter det långa jullovet :) ÄNTLIGEN har längtat som bara den för ahh följer man en sak så är det så :) men nu ska jag kolla på "Andra avenyn" puss på er:)


Här får ni en glad  Emma på nyårsaton :)

& en cool liten Hilma på nyårsafton:)

& dessa färgglada saker blåste dom i ( jag med) :) hihi


18 år & 3 barns mamma

Måste bara skriva att jag gillar Beckas blogg "18 år & 3 barns mamma"  läser hennes blogg dagligen jag vet inte vad det är som jag gillar med den men den är så härlig på något vis så har ni inte kollat in hennes blogg så gör det hehe:) och hon har så grymt söta barn (jag älskar ju barn så det kanske är därför jag gillar hennes blogg) hehe.

Många säger att unga mammor inte är bra för barnen och en massa trams, alltså det finns ju hur många mammor som helst som inte "sköter" "älskar" sina barn som inte är några unga mammor utan ja vad ska man säga "normalåldersmamor" i typ 30 års åldern.

 Vet själv en tjej som är 17 år och har en liten tjej som är ungefär 1,5 år och hon älskar sitt barn och allt sådant som en mor ska göra :) så klanka inte ner på dom bara för att dom har barn och är ungdommar.
& här får ni en härlig bild på Beckas tvillingar en bild som jag tog från hennes blogg:)


& på bilden står oxå länken tll Beckas blogg :) Kram på er alla


Sjuk

Idag gick man då upp vid halv sju för att fixa iåning sig, äta frukost, ta på sig kläder med mera jag gjorde allt detta men några minuter innan jag skulle gå till bussen så ringde jag till mamma och sa att jag nog inte klarade av att gå till skolan idag så det fick bli att vara hemma (igår kväll & idag har jag haft jätte ont i magen och feber och ilamående, vet ej om jag har fått i mig nått olämpligt). Nu sitter jag i alla fall vid datan och det känns som mitt huvud håler på att sprängas & min mage den ska vi inte tala om men jag får helt klart krya på mej.

Sjuk sjuk sjuk så långt bort jag ser riktigt tråkigt ska jag lova så det fick bli att tänka på något annat än bara sådant så jag gjorde chokladbollar :) mums



KRAM :)


Skola

Idag var det att gå upp tidigt igen men jag tyckte inte det var så farligt har gått upp några dagar tidigt faktist ganska många på jullovet så att, dagen var ganska kort i skolan för jag slutade vid halv 2 idag och sen blev det att följa med Kristina till "hudläkaren" för att förstora sina läppar igen för sist hon gjorde det så höll dom bara några dagar så att hon fick denna gången gratis för det, och Kristina du blev jätte fin:). Sen var det på väg hem och blev tillfrågad om jag kunde vara barnvakt nästa lördag åt en som heter jessika hennes barn Safrira (vet inte hur det stavas) 1 år och Theodor 3 år det ska bli riktigt roligt tycker i alla fall jag, det är roligt när fler frågar om barnvakt till sina barn då vet jag ju att jag är en bra barnvakt annars skulle dom väll inte låna ut sina barn till mej?? och mer än en gång oxå hehe och jag vet att jag är bra med barn för det tycker jag själv och det känner jag oxå sen har ju många sagt det:) hehe måste bara skryta lite om mej själv;)


Hilma och min sovande pappa:)


Mat

Idag när man kom hem hade mamma & pappa gjort en jätte fin middag först fick vi förrät som betsod av "räkcocktail" jätte gott:) och sen serverades varmrätten som bestod av helstekt entrecote med Hasselbackspotatis och rödvinssås fast jag tog bearnaisesås och till efterrätt fick vi digestivepanacotta mums riktigt gott:)


Räkcocktailen


Entrecote med hasselbackspotatis & bearnaisesås


Digestivepanacotta


Bröder & Hilma


Hilma sitter i bror Johns knä :)


Hilma siter i bror Marcus knä :)

hihi gulligt men var inte så jätte bra bilder men ändå


Nyårsafton

På Nyårsafton försökte jag komma in på datorn och skriva lite på min blogg innan vi stack iväg till Kristina på "nyårsmiddag" men hur mycket jag ville så gick det inte att komma in på internet och sen försökte jag dagen efter och dagen efter men det funkade inte så idag följde jag med till mammas jobb och hjälpte henne lite att plocka upp varor och så & sen så kom jag på att jag kunde kolla om internet funkade här och thada det gjorde det:).

Så nu när det funkade får jag ju berätta lite om nyårsafton som var i onsdags, I onsdags morse när jag vaknade hade jag bestämt mig själv att gå ner till mammas jobb och hjälpa till lite innan mamma kom hem vid klockan 6 men nää så blev det inte för Kristina ville ha med mig och handla mat tills kvällen då mamma, pappa & jag skulle komma till dom på middag och då hade Kristina betsämt "hummersoppa" och varm hummer med smör skulle vi äta och sen en liten "planka" med massa olika frukter på men som sagt tar man med Nett får man faktist skylla sig själv för när vi hade varit i affären den långa stunden kom vi ut ur affären med helt andra saker det blev "potatiskroketer" & "bearnaisesås" och "fläskfile" och "oxfile" fast den där "plankan" med massa olika frukter fick vara kvar:). Sen var vi äntligen på väg hem "Ruda" och Kristina släppte av mig hemma hos mig och jag satt i gång platttången och sminket i första hugg och efter någon timme var jag klar och jätte nöjd så massa bilder blev det där men dom får ni se sen för dom är hemma och jag är inte hemma just nu:).

Maten var suveren "för det var ju jag som betsämde" hehe efter maten blev det att gå till några kompisar "efter att dom hade tjatat på mig ett bra tag" men till slut gick jag jag var där ett tag och hälsade på Tina och hennes kille Micke det blev extra roligt när Tina var där för det var ett riktigt bra tag sen vi sågs men jag får ju inte glömma bort söta Elin som jag kramade på en hel del och Elins snälla kille Fredd, alla ni tack för dom timmarna jag var hos er i alla fall om ni var trötta och så  vidare var det jätte roligt att se er alla:).
Men typ vid halv 12 lämnade jag dom och gick tillbaks hem till Kristina och dom igen och satt och pratade sen slog klockan tolv och jag tog Hilma med ut och kollade på dom härliga raketerna Hilma var rädd först för raketerna som small men när jag svepte in henne i en varm filt och höll för hennes öron tyckte hon det var fint med raketer så hon somnade tillslut i famnen på mig:) men stackars Emma gick aldrig ut "det var för läskigt" men det gick bra ändå så Kristina och Emma stog inne i köket och kollade ut genom köksfönstret på dom härliga raketerna:).
Tack alla det blev en lyckad nyårsafton men det kan ju alltid bli bättre hehe men jag är nöjd hoppas alla ni andra fick en bra nyårsafton. ps: alla bilder jag tog på nyårsafton kommer jag förhoppningsvis att lägga upp lite senare:)


så bara för att det var krångel med datan hemma får ni en bild på söta Hilma
 när hon bara var några dagar  gammal och gäspar:)


RSS 2.0